🈹STEAK IT ORIENTAL 🍢㊗️ @steakiteasynl een heerlijke gemarineerde ossenhaas gebakken, wil jij dit ook maken? Het recept volgt nu😱😍 ..  

Recept Afdrukken
STEAK IT ORIENTAL
STEAK IT ORIENTAL
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
STEAK IT ORIENTAL
Instructies
  1. marineer je stukken ossenhaas in een marinade van 100 ml sojasaus, 100 ml ketjap, 3 el honing, 50 ml gembersiroop en twee teentjes geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar en laat een paar uur marineren. Je zal zien dat alles lekker in de ossenhaas trekt. Vervolgens kan je hem bakken in de sesamolie of boter, 5 minuten op middel hoog vuur aan beide kanten om hem medium te bakken. Zorg ervoor dat de boter/olie heet genoeg als je de ossenhaas in de pan legt, waardoor de ossenhaas een lekker krokant laagje krijgt. Garneer met dun gesneden bosui. Bon appetit! Als je heerlijke ossenhaas wilt, bestel dit dan bij @steakiteasynl en die bezorgen ten alle tijden het vlees vers aan huis
Recept Afdrukken
Salmon Crostini's
Salmon Crostini's
Porties
pesonen
Ingrediënten
  • 1 stuk stokbrood
  • 500 gram Noorse zalm
  • 2 stuks bosui
  • 2 el truffelmayonaise
Porties
pesonen
Ingrediënten
  • 1 stuk stokbrood
  • 500 gram Noorse zalm
  • 2 stuks bosui
  • 2 el truffelmayonaise
Salmon Crostini's
Instructies
  1. snij een stokbrood in dunne sneetjes en maak de sneetjes krokant in de pan door een beetje te bakken met olijfolie. Beleg ze met gerookte zalm en besmeer de zalm met een beetje truffelmayonaise. Vervolgens snij je een bosuitje en avocado en dat leg je er ook op. Maak het af met Noorse gekweekte zalm en peper en zout. Eet smakelijk! Een makkelijk maar overheerlijke crostini!
Recept Afdrukken
GAMBAPASTA
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 stuks bosui
  • 2 stuks zoete paprika
  • 500 ml kookroom
  • 400 gram garnalen
  • 500 gram pasta
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 stuks bosui
  • 2 stuks zoete paprika
  • 500 ml kookroom
  • 400 gram garnalen
  • 500 gram pasta
Instructies
  1. snij 4 bosuitjes klein, doe hetzelfde met 2 zoete punt paprika. Daarna gebruik ik een heerlijke knoflookmarinade van @brandvis om de bosui en paprika in te bakken (aanrader). Pak een grote pan en bak daarin de bosui en paprika in de marinade 5 min lang. Voeg vervolgens 500 ml kookroom toe, roer alles goed door elkaar en bak door tot het gaat pruttelen en koken. Dit is het moment om de pasta (500 gram) toe te voegen. Gebruik je een verse pasta? Doe dan de verse pasta en gamba's tegelijk erin (ong 6 min op hoog vuur), als je een normale harde pasta gebruikt doe dan eerst die, laat die 4 min koken en voeg dan de gamba's toe 4 min (wokgarnalen 400 gram). Na 8 minuten is de pasta klaar. Geniet ervan en smullen maar 
Recept Afdrukken
Oosterse courghetti met zalm
Oosterse courghetti met zalm
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet
  • 400 gram courgette
  • 2 stuks bosui
  • 1/2 stuk rode peper
  • 2 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet
  • 400 gram courgette
  • 2 stuks bosui
  • 1/2 stuk rode peper
  • 2 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
Oosterse courghetti met zalm
Instructies
  1. pak een kommetje en leg daar de zalmmoten in en dompel de stukken vis onder in sojasaus en 2 el honing. Terwijl dit lekker in de zalm trekt begin je met het snijden van 2 bosui, 1/2 rode peper en twee knoflooktenen (2 kleine of 1 grote). Pak een bakpan erbij en verhit twee el sesamolie hierin, als het heet is geworden voeg je de bosui, knoflook en peper toe. Bak dit lekker en mix het door elkaar. Voeg dan 400 gram courghetti sliertjes toe (dit lijkt veel maar slinkt heel erg) en mix en nog een keer door elkaar met 4 el zoete sojasaus (deze is stroperiger dan normale sojasaus). In een andere pan verhit je net als net ook 2 el sesamolie en daarin bak je je zalmfilet Rosé want dat is het lekkerste met verse zalm (vind ik). Serveer de courghetti in een diep bord en leg de zalm erop. Maak het mooier met stukjes rode peper en bosui en eet smakelijk! 
Recept Afdrukken
Broodje zalm met avocado, mais, bosui en truffelmayonaise
Prep Tijd 5 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 1 volkoren broodje(s)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 el truffelmayonaise
  • 30 gram mais
  • 30 gram bosui
  • 1 snufje(s) Peper
  • 1 snufje(s) Zout
Prep Tijd 5 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 1 volkoren broodje(s)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 el truffelmayonaise
  • 30 gram mais
  • 30 gram bosui
  • 1 snufje(s) Peper
  • 1 snufje(s) Zout
Instructies
  1. Prak de avocado op het volkoren broodje.
  2. Beleg het broodje met de gerookte zalm.
  3. Strooi de mais en bosui over het broodje en maal wat peper & zout eroverheen.
  4. Nu al laatste de truffelmayonaise eroverheen! YUM
Recept Afdrukken
ZALM BURGER
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
zalmburgers
Ingrediënten
  • 200 gram zalmmoot zonder huid
  • 2 stengels bosui
  • 1 knoflook geperst
  • 1 ei
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 1 citroen
  • 1 snufje(s) Zout
  • 2 snufje(s) Peper
  • 2 bollen volkoren
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 avocado
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
zalmburgers
Ingrediënten
  • 200 gram zalmmoot zonder huid
  • 2 stengels bosui
  • 1 knoflook geperst
  • 1 ei
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 1 citroen
  • 1 snufje(s) Zout
  • 2 snufje(s) Peper
  • 2 bollen volkoren
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 avocado
Recept Afdrukken
EASY SUSHI
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
sushi bladen
Ingrediënten
  • 2 nori vellen
  • 125 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 tl wasabipasta
  • 3 el mayonaise
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
sushi bladen
Ingrediënten
  • 2 nori vellen
  • 125 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 tl wasabipasta
  • 3 el mayonaise
Instructies
  1. Kook de quinoa en haal de nori vellen uit de verpakking. Zodra de quinoa klaar is laat je dit een beetje afkoelen.
  2. Beleg de nori vellen met de quinoa en omdat je wilt dat de quinoa aan de vellen blijft plakken besmeer je de vellen eerst met een beetje wasabimayonaise.
  3. Vervolgens kan je de vellen afmaken en beleggen met de zalm, avocado plakjes en stukjes bosui.
Recept Afdrukken
GAMBA'S UIT T' PANNETJE
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pannetje gamba's voor 8 personen
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje(s) verse gember
  • 6 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 el Olijfolie
  • 800 gram garnalen
  • 2 scheutje(s) maggi
  • 4 scheutje(s) chilisaus
  • 500 ml room slagroom of kookroom
  • 4 scheutjes(s) ketjap
  • 2 scheutjes ketchup
  • 1 stokbrood turks brood is ook heerlijk erbij
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pannetje gamba's voor 8 personen
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje(s) verse gember
  • 6 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 el Olijfolie
  • 800 gram garnalen
  • 2 scheutje(s) maggi
  • 4 scheutje(s) chilisaus
  • 500 ml room slagroom of kookroom
  • 4 scheutjes(s) ketjap
  • 2 scheutjes ketchup
  • 1 stokbrood turks brood is ook heerlijk erbij
Instructies
  1. Snij de knoflook, gember, bosui, rode ui, witte ui & rode peper klein.
  2. Pak een wok en zorg dat je al je ingrediënten klaar hebt staan, doe olie in de pan en wacht tot het heet is.
  3. Doe als eerste de witte- en rode ui in de pan en fruit het en voeg daarna de knoflook toe.
  4. Vervolgens maggi erdoorheen, de gember, de pepertjes dan de chilisaus, ketchup en ketjap.
  5. Tussendoor bakt het lekker door en voeg je de slagroom toe (1,5 bekertje voor 4 personen). Zorg ervoor dat het goed heet wordt en voeg dan de rauwe gambas toe en kook die in de saus!
  6. Laat het 10 minuten goed koken en haal van t vuur. Zet op tafels met lekkere broodjes om te dippen in de saus & bon appetit.
  7. Het kan ook met kip, dan alleen met kippendijtjes dat is heerlijk.
Recept Afdrukken
HEALTHY SPRINGROLLS
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
loempia's
Ingrediënten
  • 1 pak rijstpapier
  • 9 gambas
  • 100 gram Kipfilet
  • 10 aardbeien
  • 1/2 banaan
  • 1/2 mango
  • 1/2 wortel
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 bosui
  • 1 bakje zoete ketjap saus
  • 1 bakje chilisaus
  • 1 bakje hoisinsaus
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
loempia's
Ingrediënten
  • 1 pak rijstpapier
  • 9 gambas
  • 100 gram Kipfilet
  • 10 aardbeien
  • 1/2 banaan
  • 1/2 mango
  • 1/2 wortel
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 bosui
  • 1 bakje zoete ketjap saus
  • 1 bakje chilisaus
  • 1 bakje hoisinsaus
Instructies
  1. Het werkt heel makkelijk je pakt een grote kom, hier doe je warm water uit de kraan in (dus niet gekookt). Je pakt een rijstvel en deze leg je in het warme water, even wachten en je harde rijstvel is zacht geworden & klaar om belegd te worden!
  2. Ik heb verschillende loempia's gemaakt met verschillende combinaties! Lekker kleurrijk.
  3. Bak wat gamba's en een stukje kipfilet, snij vervolgens de kipfilet in plakjes. De overige ingrediënten die je in plakjes kan snijden zijn: aardbeien, avocado, banaan, mango en wortel.
  4. Gerookte zalm is ook heerlijk erin en dit is al te koop in plakjes! Als laatste gebruik ik verse koriander.
  5. Ik zal een paar combinaties delen: -Zalm, avocado, wortel, koriander & bosui. -Avocado, gambas, mango, bosui, koriander en wortel. -Kip, banaan, avocado en bosui. -Aarbei, mango & avocado (vega).
  6. Serveer met lekkere sausjes als hoisin, zoete ketjap & chili saus. Als je de ingrediënten klaar hebt liggen kan je allerlei variaties maken & het is leuk om te doen! Weer even wat anders! Het rollen is net als een loempia, aan de onderkant beleggen, zijkanten naar binnenvouwen & rollen maar.
Notities

Let op: één voor één de rijstvellen in het water leggen en pas de volgende erin leggen als je de andere af hebt. Niet langer dan paar min in water laten liggen!

Recept Afdrukken
GEZONDE BIETENWRAP
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bietenwrap
Ingrediënten
  • 1 bietenwrap van nofairytalesonline
  • 100 gram Kipfilet
  • 50 gram gerapste kaas
  • 2 takjes verse koriander
  • snufje Peper
  • snufje Zout
  • 1 bosui
  • 100 gram Huttenkase
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bietenwrap
Ingrediënten
  • 1 bietenwrap van nofairytalesonline
  • 100 gram Kipfilet
  • 50 gram gerapste kaas
  • 2 takjes verse koriander
  • snufje Peper
  • snufje Zout
  • 1 bosui
  • 100 gram Huttenkase