🈹STEAK IT ORIENTAL 🍢㊗️ @steakiteasynl een heerlijke gemarineerde ossenhaas gebakken, wil jij dit ook maken? Het recept volgt nu😱😍 ..  

Recept Afdrukken
STEAK IT ORIENTAL
STEAK IT ORIENTAL
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
STEAK IT ORIENTAL
Instructies
  1. marineer je stukken ossenhaas in een marinade van 100 ml sojasaus, 100 ml ketjap, 3 el honing, 50 ml gembersiroop en twee teentjes geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar en laat een paar uur marineren. Je zal zien dat alles lekker in de ossenhaas trekt. Vervolgens kan je hem bakken in de sesamolie of boter, 5 minuten op middel hoog vuur aan beide kanten om hem medium te bakken. Zorg ervoor dat de boter/olie heet genoeg als je de ossenhaas in de pan legt, waardoor de ossenhaas een lekker krokant laagje krijgt. Garneer met dun gesneden bosui. Bon appetit! Als je heerlijke ossenhaas wilt, bestel dit dan bij @steakiteasynl en die bezorgen ten alle tijden het vlees vers aan huis

🐟TERIYAKI SALMON NOODLES 😋🍜 gezonde volkoren noodles met teriyaki zalm is een heerlijke combinatie! Natuurlijk heb ik de verse zalm bij @brandvis vandaan, de lekkerste viswinkel in Egmond aan den hoef! Koop wholewheat noodles dit betekend dat het volkoren is oftewel gezonder dan normale noodles.

Recept Afdrukken
TERIYAKI SALMON NOODLES
TERIYAKI SALMON NOODLES
Porties
Ingrediënten
  • 1 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 250 gram volkoren noodles
  • 1 stuk zalmmoot
Porties
Ingrediënten
  • 1 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 250 gram volkoren noodles
  • 1 stuk zalmmoot
TERIYAKI SALMON NOODLES
Instructies
  1. Marineer je zalmmoot in 1 el honing, 3 el sojasaus, 3 el ketjap en 1 teentje geperste knoflook. Laat dit in inwerken. Kook de noodles volgens de verpakking en giet af. Zorg dat je Thaise of een Chinese groentemix klaar hebt liggen en bak dit in 3 el sesamolie met een geperst teentje knoflook. Bak dit 10 minuten en voeg de noodles erbij, mix alles goed door elkaar. Zet vervolgens even het vuur uit en bak de zalm in 2 el sesamolie kort 5 minuten elke kant. Zorg dat de zalm rosé wordt gebakken dit is het lekkerste met verse zalm. Roer de overige marinade van de zalm door de noodles en groenten en serveren maar ! een heerlijke en gezonde maaltijd, eet smakelijk 
Recept Afdrukken
GAMBA'S UIT T' PANNETJE
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pannetje gamba's voor 8 personen
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje(s) verse gember
  • 6 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 el Olijfolie
  • 800 gram garnalen
  • 2 scheutje(s) maggi
  • 4 scheutje(s) chilisaus
  • 500 ml room slagroom of kookroom
  • 4 scheutjes(s) ketjap
  • 2 scheutjes ketchup
  • 1 stokbrood turks brood is ook heerlijk erbij
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pannetje gamba's voor 8 personen
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje(s) verse gember
  • 6 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 el Olijfolie
  • 800 gram garnalen
  • 2 scheutje(s) maggi
  • 4 scheutje(s) chilisaus
  • 500 ml room slagroom of kookroom
  • 4 scheutjes(s) ketjap
  • 2 scheutjes ketchup
  • 1 stokbrood turks brood is ook heerlijk erbij
Instructies
  1. Snij de knoflook, gember, bosui, rode ui, witte ui & rode peper klein.
  2. Pak een wok en zorg dat je al je ingrediënten klaar hebt staan, doe olie in de pan en wacht tot het heet is.
  3. Doe als eerste de witte- en rode ui in de pan en fruit het en voeg daarna de knoflook toe.
  4. Vervolgens maggi erdoorheen, de gember, de pepertjes dan de chilisaus, ketchup en ketjap.
  5. Tussendoor bakt het lekker door en voeg je de slagroom toe (1,5 bekertje voor 4 personen). Zorg ervoor dat het goed heet wordt en voeg dan de rauwe gambas toe en kook die in de saus!
  6. Laat het 10 minuten goed koken en haal van t vuur. Zet op tafels met lekkere broodjes om te dippen in de saus & bon appetit.
  7. Het kan ook met kip, dan alleen met kippendijtjes dat is heerlijk.
Recept Afdrukken
ZALMLICIOUS
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
salade
Ingrediënten
  • 1 zalmmoot
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 1 scheutje(s) ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 1 el honing
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Olijfolie
  • 100 gram romaine sla
  • 6 surimi sticks
  • 50 gram wakame zeewiersalade
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
salade
Ingrediënten
  • 1 zalmmoot
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 1 scheutje(s) ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 1 el honing
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Olijfolie
  • 100 gram romaine sla
  • 6 surimi sticks
  • 50 gram wakame zeewiersalade
Instructies
  1. Marineer een zalmmoot met sojasaus, ketchap, knoflook & honing (laat dit lekker intrekken terwijl je de dressing en salade maakt).
  2. Maak een dressing van wasabi pasta met olijfolie en halfvolle mayo.
  3. Maak een bord op met romaine sla, meng daardoorheen de dressing en voeg wakame en gesneden surimi sticks toe.
  4. Bak ondertussen de zalm lekker krokant en leg die erop et voila! Ik vind een verse zalmmoot het lekkerst als je hem rosé bakt.
Notities

Halfvolle mayo kan natuurlijk ook vervangen worden door yoghurt dan is het nog gezonder!

Recept Afdrukken
I'M A BURGEROLOGIST
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
mini burgetjes
Ingrediënten
  • 6 mini hamburgerbroodjes of mini pitabroodjes
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 200 gram spek uitgebakken
  • 7 Eieren
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • 6 el joppiesaus
  • scheutje maggi
  • 50 gram paneermeel
  • scheutje ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 2 el Bak- en braadboter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
mini burgetjes
Ingrediënten
  • 6 mini hamburgerbroodjes of mini pitabroodjes
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 200 gram spek uitgebakken
  • 7 Eieren
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • 6 el joppiesaus
  • scheutje maggi
  • 50 gram paneermeel
  • scheutje ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 2 el Bak- en braadboter
Instructies
  1. Zorg ervoor dat je mini pita broodjes en mini hamburgertjes in huis hebt gehaald en bak deze af in de oven. Pak een kom en doe daar het gehakt in, kruid het gehakt met een scheutje maggi, 1 ei, beetje paneermeel, een scheutje ketjap en de geperste knoflook.
  2. Begin met het bakken van de hamburger in bak- en braad boter. In een andere pan de spek uitbakken, daarna in dezelfde pan de eitjes bakken (kwarteleitjes kan ook).
  3. Zorg ervoor dat je de spek uit laat lekken op keukenpapier. Als de hamburgers aan 1 kant bruin gebakken zijn draai je zo om en leg je de cheddar kaas erop, bak nog even door tot dat de kaas is gesmolten en de hamburger goed doorbakken is.
  4. Als je rundergehakt hebt kan je de hamburgertjes medium bakken. Haal de broodjes uit de oven besmeer ze met joppiesaus, let het eitje erop, de hamburger met cheddarkaas, spek en de bovenkant van het broodje.
  5. Eet smakelijk!
Recept Afdrukken
SWEET POTATO BURGER
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zoete aardappelen
  • 1 tomaat
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 2 plakjes komkommer
  • 1 el maggi
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 el Olijfolie
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zoete aardappelen
  • 1 tomaat
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 2 plakjes komkommer
  • 1 el maggi
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 el Olijfolie
Instructies
  1. Deze burgertjes heb ik best simpel gehouden met sla, tomaat, komkommer en een burgertje van mager rundergehakt. Snij de tomaat en komkommer in plakken.
  2. Pak een kom en voeg het gehakt toe. Ik vind het altijd heerlijk om maggi door het gehakt te gebruiken, dit geeft een goede smaak. Doe een scheutje maggi erdoor. Daarnaast mag een eitje en wat paneermeel niet missen.
  3. Vergeet niet om kruiden naar keuze erdoor te doen!
  4. Pak vervolgens een pan, schenk wat olijfolie erin, snij dikke plakken van de zoete aardappel en leg deze in de pan om te bakken. Bak aan beide kanten krokant tot ze goudbruin zijn en beleg met de hamburger, tomaat, komkommer en sla!
  5. Eet smakelijk!