🈹STEAK IT ORIENTAL 🍢㊗️ @steakiteasynl een heerlijke gemarineerde ossenhaas gebakken, wil jij dit ook maken? Het recept volgt nu😱😍 ..  

Recept Afdrukken
STEAK IT ORIENTAL
STEAK IT ORIENTAL
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
STEAK IT ORIENTAL
Instructies
  1. marineer je stukken ossenhaas in een marinade van 100 ml sojasaus, 100 ml ketjap, 3 el honing, 50 ml gembersiroop en twee teentjes geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar en laat een paar uur marineren. Je zal zien dat alles lekker in de ossenhaas trekt. Vervolgens kan je hem bakken in de sesamolie of boter, 5 minuten op middel hoog vuur aan beide kanten om hem medium te bakken. Zorg ervoor dat de boter/olie heet genoeg als je de ossenhaas in de pan legt, waardoor de ossenhaas een lekker krokant laagje krijgt. Garneer met dun gesneden bosui. Bon appetit! Als je heerlijke ossenhaas wilt, bestel dit dan bij @steakiteasynl en die bezorgen ten alle tijden het vlees vers aan huis

🐟TERIYAKI SALMON NOODLES 😋🍜 gezonde volkoren noodles met teriyaki zalm is een heerlijke combinatie! Natuurlijk heb ik de verse zalm bij @brandvis vandaan, de lekkerste viswinkel in Egmond aan den hoef! Koop wholewheat noodles dit betekend dat het volkoren is oftewel gezonder dan normale noodles.

Recept Afdrukken
TERIYAKI SALMON NOODLES
TERIYAKI SALMON NOODLES
Porties
Ingrediënten
  • 1 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 250 gram volkoren noodles
  • 1 stuk zalmmoot
Porties
Ingrediënten
  • 1 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 250 gram volkoren noodles
  • 1 stuk zalmmoot
TERIYAKI SALMON NOODLES
Instructies
  1. Marineer je zalmmoot in 1 el honing, 3 el sojasaus, 3 el ketjap en 1 teentje geperste knoflook. Laat dit in inwerken. Kook de noodles volgens de verpakking en giet af. Zorg dat je Thaise of een Chinese groentemix klaar hebt liggen en bak dit in 3 el sesamolie met een geperst teentje knoflook. Bak dit 10 minuten en voeg de noodles erbij, mix alles goed door elkaar. Zet vervolgens even het vuur uit en bak de zalm in 2 el sesamolie kort 5 minuten elke kant. Zorg dat de zalm rosé wordt gebakken dit is het lekkerste met verse zalm. Roer de overige marinade van de zalm door de noodles en groenten en serveren maar ! een heerlijke en gezonde maaltijd, eet smakelijk 
Recept Afdrukken
Oosterse courghetti met zalm
Oosterse courghetti met zalm
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet
  • 400 gram courgette
  • 2 stuks bosui
  • 1/2 stuk rode peper
  • 2 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 stuks zalmfilet
  • 400 gram courgette
  • 2 stuks bosui
  • 1/2 stuk rode peper
  • 2 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
Oosterse courghetti met zalm
Instructies
  1. pak een kommetje en leg daar de zalmmoten in en dompel de stukken vis onder in sojasaus en 2 el honing. Terwijl dit lekker in de zalm trekt begin je met het snijden van 2 bosui, 1/2 rode peper en twee knoflooktenen (2 kleine of 1 grote). Pak een bakpan erbij en verhit twee el sesamolie hierin, als het heet is geworden voeg je de bosui, knoflook en peper toe. Bak dit lekker en mix het door elkaar. Voeg dan 400 gram courghetti sliertjes toe (dit lijkt veel maar slinkt heel erg) en mix en nog een keer door elkaar met 4 el zoete sojasaus (deze is stroperiger dan normale sojasaus). In een andere pan verhit je net als net ook 2 el sesamolie en daarin bak je je zalmfilet Rosé want dat is het lekkerste met verse zalm (vind ik). Serveer de courghetti in een diep bord en leg de zalm erop. Maak het mooier met stukjes rode peper en bosui en eet smakelijk! 
Recept Afdrukken
Japanse Omelet
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Japanse omelet
Ingrediënten
  • 2 Eieren
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 100 gram kipfilet stukjes
  • 1 tomaat
  • 50 gram sla
  • 1/2 avocado
  • 1 tl zoete ketjap
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Japanse omelet
Ingrediënten
  • 2 Eieren
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 100 gram kipfilet stukjes
  • 1 tomaat
  • 50 gram sla
  • 1/2 avocado
  • 1 tl zoete ketjap
Instructies
  1. Kluts de eieren en de sojasaus en bak er een omelet van.
  2. Bak de omelet in de pan en de kipfilet stukjes in een andere pan.
  3. Leg de omelet op een bord en beleg het met de gebakken kip, sla, tomaatstukjes, avocadoplakjes en doe als laatste een klein beetje zoete ketjap eroverheen.
Recept Afdrukken
SUSHI SANDWICH
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
sushi sandwiches
Ingrediënten
  • 3 nori vellen zeewier vellen
  • 250 gram sushirijst
  • 1 scheutje(s) rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 200 gram Huttenkase
  • 1 avocado in plakjes
  • 1 tl wasabipasta
  • 2 el mayonaise
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram rodekool gesneden
  • 1 bakje(s) sojasaus
  • 1 snufje(s) Peper
  • 1 snufje(s) Zout
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
sushi sandwiches
Ingrediënten
  • 3 nori vellen zeewier vellen
  • 250 gram sushirijst
  • 1 scheutje(s) rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 200 gram Huttenkase
  • 1 avocado in plakjes
  • 1 tl wasabipasta
  • 2 el mayonaise
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram rodekool gesneden
  • 1 bakje(s) sojasaus
  • 1 snufje(s) Peper
  • 1 snufje(s) Zout
Instructies
  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking & vergeet niet de rijstazijn te kopen. Als de sushirijst een beetje afgekoeld is kan je de nori vellen met de rijst beleggen.
  2. Leg wat rijst op een norivel en verdeel het over het geheel. Hier heb ik een handig trucje voor! Pak een stuk huishoudfolie & leg het op de rijst en verdeel de rijst met je hand (alle kant op drukken), zo worden je handen niet vies!
  3. Maak wasabimayonaise en meng de pasta met de mayonaise.
  4. Haal de folie er weer af & begin met het beleggen! Deze sandwich bezit 3 norivellen (allemaal belegd) leg de vellen naast elkaar op een snijplank, beleg 1 met huttenkase, peper en zout. 1 met wasabimayonaise avocado plakjes en gerookte zalm plakjes & 1 met wasabimayonaise en rodekool.
  5. Leg alle plakken op elkaar en snij het als een taart in punten. Serveer het met soja saus YUMMMM
Recept Afdrukken
ZALMLICIOUS
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
salade
Ingrediënten
  • 1 zalmmoot
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 1 scheutje(s) ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 1 el honing
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Olijfolie
  • 100 gram romaine sla
  • 6 surimi sticks
  • 50 gram wakame zeewiersalade
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
salade
Ingrediënten
  • 1 zalmmoot
  • 1 scheutje(s) sojasaus
  • 1 scheutje(s) ketjap
  • 1 geperste knoflook
  • 1 el honing
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Olijfolie
  • 100 gram romaine sla
  • 6 surimi sticks
  • 50 gram wakame zeewiersalade
Instructies
  1. Marineer een zalmmoot met sojasaus, ketchap, knoflook & honing (laat dit lekker intrekken terwijl je de dressing en salade maakt).
  2. Maak een dressing van wasabi pasta met olijfolie en halfvolle mayo.
  3. Maak een bord op met romaine sla, meng daardoorheen de dressing en voeg wakame en gesneden surimi sticks toe.
  4. Bak ondertussen de zalm lekker krokant en leg die erop et voila! Ik vind een verse zalmmoot het lekkerst als je hem rosé bakt.
Notities

Halfvolle mayo kan natuurlijk ook vervangen worden door yoghurt dan is het nog gezonder!

Recept Afdrukken
PAPPADUM MET ZALM
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
pappadum sandwich
Ingrediënten
  • 2 pappadum
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl wasabi
  • 2 el mayonaise
  • 1 avocado in dunne plakjes
  • 2 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje sojasaus
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 partje citroen
  • 100 gram wakame
  • 1 bakje sojasaus
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
pappadum sandwich
Ingrediënten
  • 2 pappadum
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl wasabi
  • 2 el mayonaise
  • 1 avocado in dunne plakjes
  • 2 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje sojasaus
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 partje citroen
  • 100 gram wakame
  • 1 bakje sojasaus
Instructies
  1. Pak een pappadum uit de verpakking en zorg ervoor dat je olie in de pan goed heet is. Zodra je de pappadum gaat frituren moet je ervoor zorgen dat hij niet oprolt, hou daarom je spatel goed op de pappadum en frituur de pappadum ong 3 min tot dat hij goudbruin is (niet te bruin!) het is eigenlijk net als kroepoek frituren. Leg ze uit de pan op keukenrol.
  2. Maak er 2 voor 1 gerechtje daarnaast maak je de wasabimayonaise: 1 theelepel wasabi en 2 eetlepels mayonaise, goed roeren en klaar! Schil je de avocado en snij in dunne plakjes.
  3. Maak je een omeletje van 2 eieren met een scheutje melk en 2 eetlepels sojasaus want dan heb je een heerlijk Japans omeletje.
  4. Vervolgens ga je de pappadum in tweeën breken & kan je laagjes maken met gerookte zalm, omelet en avocado!
  5. Zorg ervoor dat je omeletje koud is als je de laagjes gaat maken anders wordt de pappadum zacht & het moet juist heerlijk krokant blijven! De pappadum vellen kan je gewoon kopen bij de supermarkt !
  6. Garneer het met je heerlijke wasabimayo, wakame (zeewier), citroenpartje en een bakje soja saus om in te dopen!
Recept Afdrukken
DE SUSHI BURGER
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
sushi burgertjes
Ingrediënten
  • 250 gram sushirijst
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • scheutje sojasaus
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 norivel
  • 1 tl wasabi
  • 4 el mayonaise
  • 250 gram gerookte zalm
  • 10 gram zwarte sesamzaad
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
sushi burgertjes
Ingrediënten
  • 250 gram sushirijst
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • scheutje sojasaus
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 norivel
  • 1 tl wasabi
  • 4 el mayonaise
  • 250 gram gerookte zalm
  • 10 gram zwarte sesamzaad
Instructies
  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking & vergeet niet de rijstazijn erbij te kopen. Als je een rijstkoker hebt doe het dan daarin (heel handig) & en anders gewoon koken in de kookpan. Als je rijst even heeft gestaan met de deksel erop maak je je handen een beetje nat met water en ga je bolletjes maken: hierdoor blijft de rijst niet constant aan je handen plakken.
  2. Zorg dat je een Japans omeletje van 3 eitjes met soja saus hebt gebakken (mix de drie eieren met het scheutje soja saus en bakken maar), haal uit de pan en snij rondjes uit de omelet. Wie weet heb je een kopje of glas die je kan gebruiken als malletje voor het rondje.
  3. Snij komkommer en avocado in plakjes. De avocado snij je nu in de breedte door het midden, haal de pit eruit en de schil eraf en hierdoor kan je ronde plakjes snijden. Knip een sushi nori vel (zeewiervel) in vierkantjes als de kaas van je burger.
  4. Maak wasabimayo (mayonaise met een beetje wasabi mengen) en beleggen maar!
  5. Eerst een bolletje rijst, wasabimayonaise, norivel, avocado, verse zalm, beetje wasabimayo om te plakken, omeletje, komkommer & weer een bolletje rijst!
  6. Garneer met zwarte sesam om een echt burger effect te krijgen en eet smakelijk!
Recept Afdrukken
THEY SEE MY ROLLIN, 'THEY HATIN'
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
sushirollen
Ingrediënten
  • 250 gram kiphaasjes
  • 200 gram bloem
  • 2 Eieren
  • 200 gram panko broodkruim of paneermeel
  • 250 gram sushirijst
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje sojasaus
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 bakje(s) sojasaus
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
sushirollen
Ingrediënten
  • 250 gram kiphaasjes
  • 200 gram bloem
  • 2 Eieren
  • 200 gram panko broodkruim of paneermeel
  • 250 gram sushirijst
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje sojasaus
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 bakje(s) sojasaus
Instructies
  1. Zorg dat je een frituur of pan op het gas hebt staan met zonnenbloemolie. Ik heb kiphaasjes gekocht (dit zijn lange kip stukjes) & kan je meteen gebruiken zonder nog te snijden. Peper & zout erop. En maak drie bakjes met 1 van bloem, 1 van eimengsel en 1 van panko broodkruim (paneermeel).
  2. Haal de stukjes kip in de bovenstaande volgorde erdoor en frituur. Even frituren tot het bruin en gaar is (10-15min). Nu heb je heerlijke crispy kip wat je ook zo kan eten als hapje.
  3. Kook de sushirijst volgens de verpakking & vergeet niet de rijstazijn erbij te kopen. Als je een rijstkoker hebt doe het dan daarin (heel handig) & en anders gewoon koken in de kookpan. Als je rijst even heeft gestaan met de deksel erop kan je daarna aan de gang gaan met rollen.
  4. Voor het rollen kan je het best een filmpje opzoeken op YouTube 'sushi rollen'.
  5. Ik heb een Japans omeletje gemaakt van 3 eieren gemengd met soja saus, in stukken gesneden en ook in de rol gedaan, net als de kip!
  6. Eet smakelijk!
Recept Afdrukken
YOU ARE WHAT YOU EAT, SO I AM SUSHI..
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
sushirollen
Ingrediënten
  • 10 tempura garnalen
  • 250 gram sushirijst
  • 1/2 komkommer
  • 3 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 bosui
  • scheutje sojasaus
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
sushirollen
Ingrediënten
  • 10 tempura garnalen
  • 250 gram sushirijst
  • 1/2 komkommer
  • 3 Eieren
  • scheutje melk
  • scheutje rijstazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 bosui
  • scheutje sojasaus
Instructies
  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking & vergeet niet de rijstazijn erbij te kopen. Als je een rijstkoker hebt doe het dan daarin (heel handig) & en anders gewoon koken in de kookpan. Als je rijst even heeft gestaan met de deksel erop kan je beginnen met rollen.
  2. Voor het rollen kan je het best een filmpje opzoeken, op 'YouTube 'sushi rollen'.
  3. Ik heb een Japans omeletje gemaakt van 3 eieren gemengd met soja saus, in stukken gesneden en ook in de rol gedaan.
  4. Daarnaast heb ik een tempura gamba gefrituurd en erin gerold met komkommer!