,

MY THAI CHICKEN SOEP

Deze soep valt altijd bij iedereen in de smaak en ik maak mijn familie & vrienden er altijd blij mee.

Recept Afdrukken
MY THAI CHICKEN SOUP
MY THAI CHICKEN SOUP
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr Kipfilet
  • 400 gr kastanje champignons
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 l kookroom
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 stengels verse citroengras
  • 3/4 et curry pasta van Patak's mild curry paste
  • 2/3 el bruine bastardsuiker
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 bosui
  • 1 rode peper
Kook Tijd 40 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr Kipfilet
  • 400 gr kastanje champignons
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 l kookroom
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 stengels verse citroengras
  • 3/4 et curry pasta van Patak's mild curry paste
  • 2/3 el bruine bastardsuiker
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 bosui
  • 1 rode peper
MY THAI CHICKEN SOUP
Instructies
  1. Pak een kookpan erbij (1 waar makkelijk een soep van 2 liter in past). Zorg ervoor dat je 500 gram kipfilet en een bakje kastanje champignons in kleine stukjes hebt gesneden en bak het in de kookpan met boter & olijfolie.
  2. Als de kip wit is en de kastanje champignons klein zijn gebakken doe je 2 grote tenen geperste knoflook erbij. Schenk 1 liter kookroom en 2 blikjes kokosmelk (400 ml per blikje) erbij.
  3. Nu gaan wij de soep op smaak brengen met 2 stengels verse citroengras gekneusd (stengels op 2 plekken breken), 1 schijfje  citroen, 3/4 el curry pasta (patak's mild curry paste), 2/3 el bruine bastardsuiker, en 2/3 tl sambal badjak.
  4. Doe alles in de soep en roer het goed door elkaar. Laat het even lekker zacht door koken en proef de soep ondertussen.
  5. Als je hem zoeter wilt doe je er meer suiker bij, pittiger meer sambal of curry. Ik kook altijd uit de losse hand dus proef goed en kijk wat je zelf lekker vindt!
Notities

Foodtip

Serveer de soep met schijfjes van rode peper en bosui. Een dag later is de soep nog lekkerder omdat de smaken dan nog beter zijn ingetrokken. Eet smakelijk & laat de citroengras stengels en citroen in de soep want die moet je niet opeten.

2 antwoorden
  1. Kiki zegt:

    Hoi,

    Allereerst wat een leuke website. Je ziet er prachtig uit en je eten ook! Ik zag dat je de soepjes in glazen serveerde tijdens de fashionshow van je zusjes. Werden die koud geserveerd of warm? Wil het namelijk ook in glaasjes serveren.

    Liefs,

    Beantwoorden
  2. Sou zegt:

    Hi,

    Ik had een vraagje over de curry paste! Klopt het dat het de indische curry paste is van dat merk? En ik krijg de soep best donker ondanks ik 2 el van de curry heb gebruikt!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.