🈹STEAK IT ORIENTAL 🍢㊗️ @steakiteasynl een heerlijke gemarineerde ossenhaas gebakken, wil jij dit ook maken? Het recept volgt nu😱😍 ..  

Recept Afdrukken
STEAK IT ORIENTAL
STEAK IT ORIENTAL
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram Ossenhaas
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml ketjap
  • 3 el honing
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 stuks bosui
STEAK IT ORIENTAL
Instructies
  1. marineer je stukken ossenhaas in een marinade van 100 ml sojasaus, 100 ml ketjap, 3 el honing, 50 ml gembersiroop en twee teentjes geperste knoflook. Meng alles goed door elkaar en laat een paar uur marineren. Je zal zien dat alles lekker in de ossenhaas trekt. Vervolgens kan je hem bakken in de sesamolie of boter, 5 minuten op middel hoog vuur aan beide kanten om hem medium te bakken. Zorg ervoor dat de boter/olie heet genoeg als je de ossenhaas in de pan legt, waardoor de ossenhaas een lekker krokant laagje krijgt. Garneer met dun gesneden bosui. Bon appetit! Als je heerlijke ossenhaas wilt, bestel dit dan bij @steakiteasynl en die bezorgen ten alle tijden het vlees vers aan huis
Recept Afdrukken
PECORINO PASTA MET ZALM
PECORINO PASTA MET ZALM
Porties
Ingrediënten
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje pecorino kaas
  • 2 stuks zalmmoot
  • 1 scheutje Olijfolie
Porties
Ingrediënten
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje pecorino kaas
  • 2 stuks zalmmoot
  • 1 scheutje Olijfolie
PECORINO PASTA MET ZALM
Instructies
  1. Kook de pasta naar keuze al dente en giet het af. Pak dezelfde pan weer erbij en fruit daarin 2 geperste teentjes knoflook met veel olijfolie. Zodra het lekker aan t bakken is doe je de pasta weer terug in de pan. Maak op smaak met peper en zout en rasp pecorino kaas erdoorheen. Doe dit een paar keer zodat de kaas overal tussen de pasta sliertjes zit. Bak een vers stuk zalm erbij, ik bak de zalmmoot altijd rosé, dat vind ik lekker. Eet smakelijk allemaal!
Recept Afdrukken
ZALM QUICHE
ZALM QUICHE
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 ml kookroom
  • 6 stuks Eieren
  • 500 gram aardappels
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1/2 bosje Bieslook
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 ml kookroom
  • 6 stuks Eieren
  • 500 gram aardappels
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1/2 bosje Bieslook
ZALM QUICHE
Instructies
  1. Pak een kom erbij en doe daar 500 ml kookroom in, voeg 5/6 eieren toe, snij een half bosje bieslook klein en voeg dat er ook toe. Net als peper en zout, gebakken aardappeltjes (500 gram) en 250 gram gerookte zalm. Doe ong 40/50 min in de oven op 200 graden tot dat de quiche mooi goudbruin is! Serveer met citroen en eet smakelijk! 
Recept Afdrukken
BEEF WELLINGTON
BEEF WELLINGTON
Porties
Ingrediënten
  • 600 gram Ossenhaas
  • 2 el grove mosterd
  • 1 pakje bladerdeeg
Porties
Ingrediënten
  • 600 gram Ossenhaas
  • 2 el grove mosterd
  • 1 pakje bladerdeeg
BEEF WELLINGTON
Instructies
  1. Zorg voor een groot stuk ossenhaas (+/- 600 gram), verdeel zout en peper over het stuk ossenhaas en bak die aan alle kanten even aan in de pan, dit duurt in totaal ong 10 min. Leg het vlees even op een bord om af te koelen. Pak een stuk bakpapier erbij en leg dat in je ovenschaal, rol 270 gram bladerdeeg uit op het bakpapier en besmeer met een beetje mosterd. Snij 1 strookje van het bladerdeeg af om vormpjes ervan te kunnen maken. Als het vlees goed is afgekoeld, dep het even goed af zodat er niet teveel vocht van het vlees afkomt. Leg dan het stuk vlees midden in het bladerdeeg en vouw het zo strak mogelijk dicht. Let erop dat het vlees overal bedekt met bladerdeeg. Vervolgens draai je hem om en smeer je het stuk in met eigeel, als je vormpjes van het strookje bladerdeeg hebt gemaakt leg je die erop en die smeer je ook in. Nu kan het prachtige kunstwerkje de oven in voor 30/40 minuten op 200 graden zodra de bladerdeeg goudbruin is haal je hem eruit en is het vlees medium. Precies zoals de meest het lekker vinden. Eet smakelijk allemaal! fijne feestdagen alvast!
Recept Afdrukken
CARPACCIO TAARTJE
CARPACCIO TAARTJE
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 stuks patak's pappadum kant en klaar
  • 150 gram carpaccio
  • truffelmayonaise
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • 1/3 bosje Bieslook
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 stuks patak's pappadum kant en klaar
  • 150 gram carpaccio
  • truffelmayonaise
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • 1/3 bosje Bieslook
CARPACCIO TAARTJE
Instructies
  1. Koop pappadum in de supermarkt die is nu kant en klaar verkrijgbaar (patak's pappadum kant en klaar), hoe handig! Begin met een laagje van pappadum, beleg vervolgens de plakjes carpaccio erop, bestrooi met parmezaan en verdeel wat truffelmayonaise erover heen. Doe dit een paar keer, het ligt eraan hoeveel laagjes je wilt maken. Maak het gerechtje af met geroosterde pijnboompitten, peper, zout, rucola en wat versgesneden bieslook! Een heerlijke carpaccio met een extra cripsy bite, echt even anders dan anders en leuk voor de feestdagen! Natuurlijk kan je iedereen ook 1 pappadum serveren inplaats van een geheel taartje!
Recept Afdrukken
ALL I CARE ABOUT IS PASTA & LIKE THREE PEOPLE..
ALL I CARE ABOUT IS PASTA & LIKE THREE PEOPLE..
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram schelpjes pasta
  • 500 gram Kipfilet
  • 400 gram champignons en prei
  • 200 gram spinazie a la créme
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram boursin kaas
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram schelpjes pasta
  • 500 gram Kipfilet
  • 400 gram champignons en prei
  • 200 gram spinazie a la créme
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram boursin kaas
ALL I CARE ABOUT IS PASTA & LIKE THREE PEOPLE..
Instructies
  1. Kook 500 gram schelpjes pasta en maak tijdens het koken de saus. Roerbak 500 gram klein gesneden kipfilet stukjes met twee geperste tenen knoflook. Voeg een groentemix toe met champignons en prei van 400 gram. Bak alles lekker door elkaar. Vervolgens voeg je de bevroren blokjes spinazie a la crème toe van 200 gram, 250 ml kookroom en een Boursin kaasje van 150 gram. Roer alles nogmaals goed door elkaar heen en giet de pasta af. Doe deze door de saus heen en maak op smaak met peper en zout. Laat het allemaal een beetje doorsudderen en eet smakelijk
Recept Afdrukken
THE VEGGY BLUE BURGER
THE VEGGY BLUE BURGER
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 el vijgenjam
  • 1 stuk tomaat
  • 2 stuks bakcamambertje
  • 1 el honing
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 el vijgenjam
  • 1 stuk tomaat
  • 2 stuks bakcamambertje
  • 1 el honing
THE VEGGY BLUE BURGER
Instructies
  1. Snij het broodje open en besmeer 1 kantje met vijgenjam, beleg vervolgens wat rucola en 1 plak tomaat erop. Bak een bakcamenbertje in de pan krokant. Leg dit erop en maak af met honing, peper en zout en het andere broodkantje natuurlijk!  eet smakelijk!
Recept Afdrukken
WINTER HUMMUS
WINTER HUMMUS
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 stuks kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl Zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • 50 ml Olijfolie
  • 1 stuk rode paprika
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 stuks kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl Zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • 50 ml Olijfolie
  • 1 stuk rode paprika
WINTER HUMMUS
Instructies
  1. Maak de hummus zelf en pak de blender/mixer erbij, voeg 250 kikkerwten, 1 teen knoflook, 1/2 tl zout, 1 tl gemalen komijn en 50 ml olijfolie toe. Mix het mengsel samen en maak door gebrande pijnboompitten erdoorheen te roeren met wat chilipoeder. YUM & gezond! Serveer in een winterse paprika en maak de onderkant van de paprika recht zodat deze op tafel kan staan. Heerlijk voor een hapjes avond
Recept Afdrukken
Salmon Crostini's
Salmon Crostini's
Porties
pesonen
Ingrediënten
  • 1 stuk stokbrood
  • 500 gram Noorse zalm
  • 2 stuks bosui
  • 2 el truffelmayonaise
Porties
pesonen
Ingrediënten
  • 1 stuk stokbrood
  • 500 gram Noorse zalm
  • 2 stuks bosui
  • 2 el truffelmayonaise
Salmon Crostini's
Instructies
  1. snij een stokbrood in dunne sneetjes en maak de sneetjes krokant in de pan door een beetje te bakken met olijfolie. Beleg ze met gerookte zalm en besmeer de zalm met een beetje truffelmayonaise. Vervolgens snij je een bosuitje en avocado en dat leg je er ook op. Maak het af met Noorse gekweekte zalm en peper en zout. Eet smakelijk! Een makkelijk maar overheerlijke crostini!
Recept Afdrukken
SAY GOATCHEESE
SAY GOATCHEESE
Porties
personen
Ingrediënten
  • 26 plakjes spek
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram camambert
Porties
personen
Ingrediënten
  • 26 plakjes spek
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram camambert
SAY GOATCHEESE
Instructies
  1. koop plakjes spek en leg de pakjes spek in een kruis op je snijplank. Elke kant 4 plakjes. Leg een geitenkaasrondje of een camembert in het midden van het kruisje van spek. Bestrooi met peper zout, smeer een geperst teentje knoflook erover en leg wat gesneden verse basilicum erop. Vouw het kaasje dicht met de pakjes spek en leg het kaasgebakje in de oven op bakpapier. Doe het op 200 graden voor een 20/30 min lang de oven in tot het de spek lekker knapperig wordt en let goed op dat de kaas niet uitloopt. Zodra je ziet dat de kaas kan open springen haal je het uit de oven!  YUM! Eet smakelijk