HI IK BEN ROMÉ REINDERS

en ik ben gek op koken, eten en alles wat daarmee te maken heeft. Ik kook dan ook altijd voor de hele straat haha (zeggen de mensen die mij kennen). Vandaar dat mijn kookboek ook heet koken voor de hele straat ! Klik hier om hem snel te bestellen.

Liever teveel dan te weinig zeg ik dan, dat is mijn motto! Koken is mijn passie en om mensen blij te maken met mijn gerechtjes vind ik nog leuker! De keuken is mijn meest favoriete plek in huis. Onze open keuken grenst aan de eethoek en heeft een bar, dit maakt het erg gezellig. Onze familie en vrienden nemen plaats aan onze grote tafel van 3 meter en de gezelligheid en het koken kan beginnen!

HOE EN WAAR HET ALLEMAAL BEGON…

Samen in de keuken met mijn moeder in ons gezellige huis in Zandvoort. Mijn moeder kan héerlijk koken en heeft haar grote liefde voor koken & gezelligheid aan mij meegegeven.

Wij hadden een grote appelboom in de tuin en ik begon mijn moeder te helpen toen ik 4 jaar was. “Moet er nog meer “kameel” in de appelmoes mam?”(schattig he inplaats van kaneel).Ze maakt vrijwel alles helemaal zelf en ik heb veel geleerd van haar. Bij ons thuis is het altijd gezellig en zijn er (bijna) altijd familie of vrienden over de vloer. Met feestjes weten de mensen die komen dat ze van te voren niet moeten gaan eten haha. Mijn moeder en ik maken namelijk altijd een heel buffet bestaande uit de heerlijkste hapjes en gerechtjes.

MIJN OMA, IK DENK NOG IEDERE DAG AAN HAAR

Daarnaast heeft mijn oma ook een groot aandeel in mijn liefde voor koken. Mijn oma is één van mijn grootste inspiratiebronnen & ik heb veel van haar recepten in mijn eigen kookboekje staan. Ook is zij vroeger een bekend model geweest en heeft zij meerdere fotoshoots gehad met onder andere het merk Verkade. Zij is inmiddels overleden maar ik denk nog iedere dag aan haar, vooral als ik een gerecht van haar kook.

MIJN ETEN MOET ER GOED UITZIEN EN NET ZO LEKKER ZIJN ALS DAT HET ERUIT ZIET!

Mijn eten moet er goed uitzien en net zo lekker zijn als dat het eruit ziet! Dit vind ik erg belangrijk. Ik ben 6 jaar geleden begonnen met mijn eigen bedrijfje Cupcakes by Romé (het maken van cupcakes in opdracht). Dit werk deed ik naast mijn MBO horeca ondernemer manager opleiding. Het ging erg goed en soms neem ik nog een opdracht aan. Ook hierbij vind ik het belangrijk dat de cupcakes écht om te smullen zijn en er niet alleen ‘mooi uitzien’.

VAN EIGEN CUPCAKE ONDERNEMING TOT PASSIE VOOR DE HORECA.

Ik begon met horeca werk toen ik 14 was en heb dit 10 jaar lang gedaan! Ik heb veel ervaring weten op te doen in zowel de keuken als in de bediening. Van werken op het strand, een beurs tot werken bij landgoederen en culinaire catering aan huis ik heb vrijwel alles wel meegemaakt! Werken in de horeca is iets wat goed bij mij past, ik hou ervan om sociaal te zijn en mensen te verzorgen. Ik leg de gasten in de watten en behandel ze zoals ik ook geholpen zou willen worden!

NA VEEL BLOED, ZWEET & TRANEN AFGESTUDEERD!

Nu vier jaar later (2016) ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool opleiding: Facility Management. Niet alleen ben ik blij met mijn harde werk voor mijn Bachelor diploma, maar ook heb ik mijn soulmate en liefde daar leren kennen!

MIJN LIEVE VRIEND HELPT MIJ OVERAL BIJ!

Mijn vriend en ik zijn gek van uit eten gaan en samen lekker de keuken in duiken. Samen zoeken wij nieuwe adresjes om heen te gaan en genieten van de lekkerste hapjes, gerechtjes en delicatessen! Van een bezoek aan een Wagyu farm tot een fotoshoot in eigen keuken, mijn lieve vriend helpt mij overal bij! Daarnaast is hij mijn eigen proefkonijn en filmpjesmaker Haha.

DE HECHTE BAND MET MIJN TWEELINGZUSJES

Mijn tweelingzusjes Julie en Marie hebben een eigen kledinglijn genaamd Reinders (onze achternaam). Het kledingmerk is helemaal hip en happening en natúurlijk ben ik er ook fan van. Naast mijn favoriete plek: de keuken staat mijn kledingkamer op nummer twee. Ik hou van fashion vandaar REINDERSFOODFASHION. Op mijn foto’s probeer ik dan ook goede combinaties van Fashion en Food te maken. Mijn lieve zusjes helpen mij daar heel goed bij, met een fotoshoot zoeken zij de leukste outfits om te combineren bij mijn eten. Daarnaast help ik mijn zusjes altijd op de goedbezochte modeshows, sample sales en bij fashionshoots. Wij hebben een hechte band en zij zijn ook fan van mijn kookkunsten, vooral van de cupcakes Haha!

MIJN VADER NEEMT DE LEKKERSTE DELICATESSEN UIT HEEL DE WERELD VOOR MIJ MEE..

Mijn vader zegt altijd ‘mijn dochter begint ooit nog een restaurant en dan zit ik gezellig aan de bar met een kopje koffie en lekkers’. Mijn vader reist heel veel en stuurt altijd de mooiste foto’s van eten naar mij door. Van Dubai, Noorwegen, India, Italië, Amerika tot Australië hij komt overal! Mijn vader neemt standaard de lekkerste kazen en hammen voor mij mee uit bijvoorbeeld Italië en die kan ik dan goed in de keuken gebruiken!

HET IS GEWELDIG OM MIJN LIEFDE VOOR ETEN MET JULLIE TE MOGEN DELEN!

Ik ga helemaal op in het gerecht wat ik maak. Ik ontspan, als ik kook vind ik rust. Ik begon foto’s van mijn maaltijden op social media te plaatsen en ik ontving leuke en grappige reacties. Als “ik geloof een hoop, maar heb zo mijn twijfels bij deze meid, ik vraag me af of ze die gerechten wel zelf maakt”. Ja!, ik maak het echt zelf en gebruik alleen mijn eigen foto’s. Het is geweldig om mijn liefde voor eten met jullie te mogen delen. Ik werd beloond met een ongelofelijk geluksgevoel, volgers gingen mijn gerechtjes namaken! Elke keer weer word ik heel vrolijk en blij als ik zie dat iemand één van mijn maaltijden maakt. Mijn droom is een kookboek en een huis met een hele grote leefkeuken. Een groot gezin met veel dieren, gezelligheid én natuurlijk eten!

Ik hoop dat jullie net zo mijn van eten kunnen gaan genieten als mijn familie, vrienden en ik. Veel lees, kijk & kookplezier toegewenst!

Liefs Romé Reinders